Kleine wilde dieren

In ons kleine kikkerlandje hebben we geen exotisch klimaat, waarbij het mogelijk is dat er echte grote wilde dieren gevonden kunnen worden. Zo kun je bij ons in de natuur namelijk geen leeuwen, krokodillen, nijlpaarden of giraffe vinden, deze kun je alleen gaan bekijken in de dierentuin. Maar natuurlijk zijn er wel andere wilde dieren die gevonden kunnen worden in de Nederlandse natuurgebieden. Op deze website hebben we een onderscheid gemaakt tussen de kleine wilde dieren en de grote wilde dieren. Op deze pagina gaan we het expliciet hebben over de kleine wilde dieren.

Kleine wilde dieren in Nederland

Onder de kleine dieren, die hier voorkomen in het wild, verstaan we allerlei knaagdieren zoals konijnen, ratten, eekhoorns en muizen. Er zijn vele soorten muizen, konijnen en eekhoorns die allemaal andere kenmerken hebben. De knaagdieren staan bekend door hun snelle voortplanting, waardoor er vele kleine dieren in het wild gevonden kunnen worden. Wil jij verschillende knaagdieren vastleggen met je fotocamera, dan kun je deze vinden in de verscheidene nationale parken waar deze dieren leven.

Geniet van de natuur en de dieren

In Nederland is een groot aantal nationale parken waar genoten kan worden van de natuur. Hierboven hebben we de dieren al besproken die in deze parken gevonden kunnen worden. Eén van de dieren die in Nederland niet voorkomt in het wild, is de cavia. Deze cavia's leven bij ons voornamelijk in een kooi bij een huishouden. Deze dieren leven in andere landen echter wel in het wild. Er zijn al verschillende soorten gevonden in de vrije natuur. Bekijk het overzicht van nationale parken en kies een park waarin jij dieren wilt gaan spotten.