Grote wilde dieren

De top vijf van de grootste wilde dieren in Nederland zijn hier voor je op een rijtje gezet.

  • Het Edelhert: Dit is het grootste wilde dier dat voorkomt in Nederland. Vroeger was er een verhaal dat alleen mensen van adel op de herten mochten jagen, waardoor dit hert de naam van Edelhert heeft gekregen.
  • Het Wilde Zwijn: In 1862 was in Nederland het wilde zwijn officieel uitgestorven. De zwijn is nu echter weer terug te vinden in de natuur van Nederland. Een andere naam voor het wilde zwijn is het everzwijn. Het is een dier dat alles eet, van knollen en wortels tot en met jonge konijnen en muisjes.
  • De Ree: De ree zal zich voornamelijk in nationale parken verschuilen waar veel bebossing gevonden kan worden. Het is een prachtige dier dat moeilijk te spotten is in de natuur, waardoor de ree nog niet vaak is vastgelegd op de foto. Dit komt omdat de dieren oplettend zijn en op de bewegingen, de geur en het geluid in de omgeving letten.
  • De Das: De dag is een nachtdier. Dit dier kan een meter lang worden en behoort daarom tot de grote wilde dieren in Nederland. In Nederland leven zo'n vierduizend dassen in de wilde natuur. Het is moeilijk om deze dieren te spotten, omdat ze overdag slapen en zich verborgen houden in hun burcht.
  • De Vos: De vossen komen voor in beschutte plekken zoals bossen en houtwallen. Het dier heeft een schitterende vacht met rode en oranje tinten en de punt van staart heeft een witte punt. De vos is een vleeseter die dieren zoals muizen, konijnen en insecten eten, maar hiernaast soms ook fruit eet.

Wil jij één van deze grote wilde dieren vastleggen? Bekijk dan nu in welke nationale parken de bovenstaande dieren voorkomen.